TErvetuloa - Välkomna!

Tervetuloa katselemaan käsintehtyjä korujamme! Kuvat saat suurennettua klikkaamalla - ja joskus lisätietojen alta löytyy lisää kuvia. Ilahdumme kovasti, jos kerrot kommenttikentässä mielipiteesi töistämme. Halutessasi lisätietoja lähetä viesti osoitteeseen:

blogi@nylundarna.com

Välkommen och titta på våra handgjorda smycken! Om du vill veta mera om dem kan du lämna en kommentar eller skicka oss ett meddelande på e-postadressen ovan. Vi blir annars också jätteglada om du lämnar en kommentar, så att vi vet vem du är...

Du kan klicka upp bilderna i större format - och ibland finns det mera bilder under tilläggsuppgifterna

Welcome to view our hand-made jewellery! Our blog is bilingual in Finnish and Swedish - but three languages is just too much...
But we are happy to communicate with you in English by e-mail or through the comments that we welcome you to leave if you're interested in what you see here.

tiistai 27. syyskuuta 2011

Vart tog hösten vägen?

Här hade man redan ställt in sig på höstrusk och mysiga mörka hemmakvällar när det plötsligt blev sommar igen...  Nå, småningom rättar det väl till sig igen, och då är det inte långt till jul.
De här små julröda glasrisen har jag haft en god tid nu - och hittills har de inte passat in någonstans alls.  Men med silverfärgade glaspärlor och metallrondeller blev det ett riktigt juligt och varmt halsband.
.Soli



Syksyä edelleen odotellessa joulukin kohta tuntuu läheiseltä. Pienet punaiset lasiset riisit ja hopeanväriset lasihelmet ja metallirondellit antavat ihan jouluisen tunnelman.



maanantai 26. syyskuuta 2011

Hösten är här!

Har haft de här stora metall- och glaspärlorna liggande ända sen våren - men först under veckoslutets kompakta höstmörker på landet kändes de rätt!  Nu har de fått en metallkedja som slutfinish, och jag ser fram emot att bära smycket med min nya djupt höströda tunika...
.Soli


Pink Ladies

Det fanns fortfarande kvar av de stora, facetterade rosa glaspärlorna, och med litet fantasi fick de så mycket sällskap att det räckte till två halsband.  Ett längre med hänge och ett mera klassiskt kortare.  Själv känner jag mig inte tillräckligt pinkie för de här, men...
.Soli

Jäljelle jääneet isot pinkit hiotut lasihelmet löysivät niin paljon seuraa, että
riitti kahdeksi kaulakoruksi.  Toinen pidempi, jossa riipusosa, toinen vähän
lyhyempi ja klassisempi.  Löytyykö Pinkkiä leidiä kantajaksi?












sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Lila Lek

Kvällen lider mot sitt slut i stugan - höstmörkret är kompakt, men NÅNTING ska jag ännu göra av de här lila pärlorna.  Tvåradigt armband, glapärlor och metallrondeller.
.Soli


Memory Bling Bling

Mitt första försök med memory-vajer är kanske inget mästerverk precis - men rätt skojigt i all sin glans.  Allt är inte guld som glimmar, men visst kan det vara roligt ändå!
.Soli


Ensimmäinen tekele muistivaijerilla - kultaa ja kimallusta, ihan leikiten.

Stenar i Ring

Jag är själv ingen armbandsmänniska - så jag kommer mig i allmänhet inte för att göra armband.  Men en mörk höstkväll infann sig inspirationen.  De olikfärgande stenpärlorna som jag köpte i våras var ju som gjorda för att bli armband.  Enkla men vackra!
Ju mer jag jobbat med den här idén desto bättre tycker jag om den. Det kommer att bli fler av de här!

.Soli

Vihdoin keväällä ostamilleni erivärisille kivihelmille löytyi käyttöä!  Pimeänä syysiltana mökillä iski inspiraatio, ja syntyi viisi yksinkertaisen kaunista rannekorua.






Här kommer litet till...
  


sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Mera Gröna Kulor

Har länge sökt rondeller i ben eller naturvit sten, men inte hittat, så nu blev det gröna kulor med bara guldfärgade rondeller och småtunnor.  Blev kanske litet enformigt, men barnbarnet tyckte om det...
.Soli


Vihreitä 12 mm huurteisia vihreitä lasihelmiä ja kullanvärisiä rondellerja ja pikkutynnyreitä.